Трети пореден ден пилотите на Air France стачкуват

Трети пореден ден пилотите на Air France стачкуват
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Air France ще изпълни 80 процента от полетите, предвидени за днес. Трети ден вече пилотите на компанията стачкуват, отменяйки стотици полети, включително за и от София.

Очакванията са да бъдат изпълнени над 85 на сто от дългите и късите полети и над 70 процента от тези на средни разстояния. Авиокомпанията обаче предупреди, че са възможни анулирания и забавяния на полети в последната минута. В неделя Air France изпълни 77 на сто от предвидените курсове. По данни на ръководството стачкуват 27 процента от пилотите на компанията.

Засега е предвидено стачката да продължи до вторник вечерта, като за тогава е провуиден нов национален протест срещу трудовата реформа. Миналата седмица преговорите между ръководството на Air France и синдикатите, които настояват за запазване на работните места и възнагражденията на пилотите, не дадоха резултат.

Профсъюзите недоволстват от липсата на конкретни ангажименти от страна на компанията. Повече от три месеца Франция е обхваната от протести срещу трудовата реформа, която социалистическото правителство иска да прокара. Сред секторите на протест бяха петролните рафинерии, железницата и от чистотата.

 

#Air France #пилоти #стачка #полети #компания #Евро 2016 #преговори #синдикати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"