Наближава Международният ден на Йога

Наближава Международният ден на Йога
A A+ A++ A

Наближава 21 юни, Международният ден на йога, на който всички школи по йога по света празнуват и отбелязват значението на йога за нашето съвремие. В този ден на отворени врати е поканен всеки, който търси начини да подобри своето здраве и благосъстояние, да успокои и балансира своя ум и да въздигне духа и ценностите си.

От изключително значение за всички школи по йога е тя да бъде възприемана в обществото правилно и с уважение и да се ползва със значимостта и цивилизования имидж, който тази древна и съвременна мъдрост заслужава. Само с последователни усилия в тази посока от страна на всички школи интересуващите се от йога и от добруването на обществото като цяло ще изградят доверие в ценностите на йога.

Миналата година в София и в други градове на България Международният ден на йога се проведе изключително успешно. В световен план нициативата бе стартирана от индийския министър-председател Нарендра Моди и подета от Общото събрание на Обединените нации в края на 2014 г. Тя веднага се превърна в общочовешки световен празник, в който масово участваха многобройни школи и приятели на йога и направиха този ден Свой ден на йога. Всички видяхме снимки от Таймс Скуеър в Ню Йорк, от Джан Патх в Делхи, под Айфеловата кула в Париж, от НДК в София и т.н.

И тази година Индийското посолство в София ще подпомогне частично деня на йога, но от нас, последователите на йога в България, зависи да съберем още средства, които да позволят нашият празник да се проведе на нужната висота.
В настоящия момент Индийското посолство работи по този проект в партньорство с Организационен комитет, който заедно с представители на различни школи по йога от цялата страна се е заел с изключително трудната задача да организира и координира провеждането на празника.

С настоящето писмо се обръщаме към всички организации и симпатизанти на йога с молба за набиране на средства за провеждането на Международния ден на йога достойно и вдъхновяващо в 16 български града. Средствата са нужни за заплащане на зали, озвучителна техника, закупуване на постелки, издаване на промоционални материали (листовки, фанелки, плакати), за консумативи и много други дейности. И най-малката сума, дадена от сърце, ще бъде от огромно значение, тъй като официално предоставеното финансиране на събитието през тази година обхваща само 35% от нуждите, заявени от вдъхновените йоги от цялата страна, които желаят празникът да се състои както в София, така и в техните градове.

Желаещите да подпомогнат финансово инициативата могат да изпратят дарение на посочената по-долу банкова сметка, която бе създадена през 2015 г. за обслужване на нуждите на Международния ден на йога при пълна счетоводна прозрачност.

Сметка за дарения в лева:

Индологическа фондация „Изток-Запад“
IBAN: BG50 UNCR 7000 1522 2794 37
BIC: UNCRBGSF

За контакт:
Йорданка Боянова
Организационен комитет, Международен ден на йога, 2016 г.
Тел. 0888 53 80 52
boyanova@indfound.org

#йога #посолство #дарение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници