Гигантски пикник в Лондон за юбилея на кралицата

Гигантски пикник в Лондон за юбилея на кралицата
БГНЕС
A A+ A++ A

Кулминация на празненствата по случай 90-годишнината на кралица Елизабет II е гигантският пикник днес на булевард „Мол“. С това улично парти, което се организира за пръв път на „Мол“, ще приключат тридневните официални церемонии около юбилея на британската кралица.

Общо 10 000 сътрапезници платиха цената от 150 лири (190 евро), които ще бъдат внесени в благотворителни асоциации. А в менюто: ордьоври, сандвичи – към 40 000 броя - и десерти, приготвени със 100% британски продукти (ирландско говеждо, кресон от Хемпшир, чедар от Уелс и т.н.) за всички вкусове и изисквания – вегетариански, вегански, без глутен и т.н. менюта.

Дъждът не подмина събитието, но никой не се оплакваше от времето, предаде АФП. "Нека си вали, ние си имаме пластмасови дъждобрани, осигурени от организаторите", заяви 52-годишна дама, седнала на една от 500-те маси, подредени по протежение на емблематичния булевард. "Британците пикникуват неизменно под дъжда", додаде неин сътрапезник. Елизабет II и съпругът й принц Филип, който вече е на 95 г., в даден момент ще се появят на партито.

Елизабет II навърши 90 г. още на 21 април, но официалният й рожден ден се чества през юни. Вчера кралицата и кралската фамилия присъстваха на военен парад с участието на гвардейци. Елизабет II бе облечена в ярък зелен тоалет и шапка от същия цвят, а съпругът й принц Филип бе в офицерска униформа с висока шапка от меча кожа.

#кралица Елизабет ІІ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"