Хотелите в Благоевградско препълнени в очакване на фестивала ''Франкофоли''

Хотелите в Благоевградско препълнени в очакване на фестивала ''Франкофоли''
A A+ A++ A

Небивала еуфория преди фестивала Франкофоли в Благоевград. Седмица преди концертите на ЗАЗ, Джипси Кингс и Нувел Ваг всички хотели в града са пълни.

Няма свободни места дори и в хотелите в близките села, твърдят наши зрители, опитали се да си запазят места за дните около 17 юни.

Всички легла в хотелите в радиус от 20 км от Благоевград са резервирани. И то от месеци.

„От доста месеци са заети, запазени са местата за фестивала и от няколко месеца ни се обаждат, за да запазят стаи, обаче просто трябва да отказваме, защото всичко е запазено и заето, няма как”, коментира рецепционистката Юлия.

Подготовката за голямото събитие кипи. „Кралете Джипси кингс откриват фестивала, това е култовото събитие на 17 юни, на 18 на сцената ще излезе групата Нувел ваг, след това невероятната ЗАЗ”, описва събитията зам.-кмета на община Благоевград Христина Шопова.

Още щом станаха ясни датите за фестивала, хиляди почитатели на френската музика започнаха да си правят планове за пътуване.

Има хотели блокирани още от миналата година, а отказаните резервации са над 100. „Голяма част от тях са ни редовни клиенти, но - не може да се разширим. Няма как да поемем повече гости”, категоричен е Димитър Михов, управител на хотел парк Бачиново.

Именно тук ще отседнат Кралете.

ВИП гостите не били претенциозни, казват от управата на комплекса- искали само спокойствие и вкусна храна. А освен за програмата, от общината мислят и за охраната на фестивала, на който се очакват около 200 000 души.

#Франкофоли #фестивал #Благоевград #Заз #хотели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"