''Шпигел'': Великобритания, спри, не си отивай от ЕС

''Шпигел'': Великобритания, спри, не си отивай от ЕС
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германското списание "Шпигел" днес отпечатва двуезично издание на седмичния си брой - на английски и немски, в което ще отправи силен призив към британците да гласуват за оставане в Европейския съюз на референдума на 23 юни, предаде Ройтерс.

"Шпигел" заяви, че ще отпечата две различни корици на списанието. Едното издание ще се продава във Великобритания и ще бъде озаглавено "Моля, не си тръгвайте! Защо Германия се нуждае от британците". То ще може да се купи на намалена цена за 2 лири.

Главният редактор на "Шпигел" Клаус Бринкбоймер каза, че в заглавния материал ще бъдат представени множество причини за това защо ЕС не може без Великобритания. "Резултатът е обективен, но и силен, емоционален и двуезичен призив към страната: моля, не си тръгвайте", заяви той.



Германските политици избягват да се намесват в кампанията преди референдума за членството на Великобритания в ЕС от страх да не бъдат обвинени, че нареждат на британците какво да правят, но Берлин се безпокои да не загуби една подкрепяща свободния пазар "сродна душа" в общността.

"Шпигел" заяви, че в заглавния материал ще бъде описана важната роля на Великобритания за оформянето на ЕС и ще се анализират последиците от евентуално излизане на страната от общността за сигурността, способността за борба с терора и геополитическата тежест на Европа.

Според проучване на социологическия институт Ти Ен Ес, направено за "Шпигел", 79% от германците искат Великобритания да остане в ЕС.

 

#ЕС #Шпигел #Брекзит #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници