В България действат 402 престъпни групи

В България действат 402 престъпни групи
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В България действат 402 престъпни групи. Това каза пред БНТ шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. По думите му все пак съставът им е намален с 35 на сто, а те непрекъснато се прегрупират, защото водещото са парите, а те ходят по тях.

"От 402 престъпни групи, действащи у нас, по проценти престъпленията се разпределят така: 25 на сто са данъчни и митнически престъпления, 12 на сто - корупция и пране на пари, 25 на сто пък са трафик на бежанци и 20 на сто трафик на наркотици и т.н. Трафикът на бежанци представлява приоритет за България и Европа. От 402 групи има 63 досъдебни производства за 2015 година“, обясни Спиридонов.

От своя страна главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов заяви, че сигурността в Слънчев бряг е на добро ниво. "Сигурността в курорта е на добро ниво. "Смятам, че след като извършителят на убийството е задържан въоръжен, с оръжието на престъплението, минути след извършването му и е привлечен като обвиняем и е в ареста в Бургас, няма какво да добавя", категоричен бе Костов.

По думите му, когато един човек като Димитър Желязков е предмет на такъв обществен интерес, е нормално да има всички възможни хипотези, а хората имат право да ги изказват.

 

#България #престъпни групи #ГДБОП #Ивайло Спиридонов #данъчни престъпления #комисар #МВР #Георги Костов #Димитър Желязков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници