И последният издирван за стрелбата в Слънчев бряг е задържан

И последният издирван за стрелбата в Слънчев бряг е задържан
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вече са задържани всички издирвани от полицията за престрелката в Слънчев бряг, когато бе тежко ранен осъденият за наркотрафик Димитър Желязокв – Митьо Очите, а негов охранител бе убит, съобщи БНР.

До момента е повдигнато само едно обвинение - срещу 31-годишният Тодор Славов от Стара Загора - за убийството на охранителя Александър Алексиев. Очаква се мярката му за неотклонение да се гледа утре от Окръжния съд в Бургас.

Вчера МВР обяви за издирване осем души, като впоследствие повечето бяха задържани, като някои се предадоха сами. 

26-годишният Радослав Димитров от Плевен беше задържан от полицейски служители тази сутрин, а 30-годишният Иван Терзийски се яви доброволно с адвокат в следствената служба. Броят на арестуваните за престрелката в Слънчев бряг обаче не е ясен, защото част от тях след изтичане на 24-часовия срок за задържане са освободени днес. Това каза пред БНР директорът на бургаската полиция Калоян Калоянов и не уточни колко души в момента са в следствения арест.

Състоянието на ранения Димитър Желязков остава тежко. Той е в медикаментозна кома. Сега на лекарите им предстои да се борят с усложненията, които ще настъпят от травмите му, каза д-р Даниела Люцканова, старши лекар в отделението по реанимация на бургаската болница.

"Очакват се усложнения на черния дроб, дихателната система, както и отделителната, така че в момента на него и на нас ни предстои вече борба с усложненията, които настъпват. Първоначалният шок засега е овладян. В следващите моменти може да се очакват и усложнения на всички органи", обясни тя.

 

#Димитър Желязков – Митьо Очите #полиция #престрелка #Слънчев бряг #задържан #кома #болница #адвокат #Следствена служба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »