Европа е футбол! Европейското започва с Франция - Румъния

Европа е футбол! Европейското започва с Франция - Румъния
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

От днес Европа е футбол. Точно в 22:00 часа на „Стад дьо Франс“ в Париж ще бъде даден стартът на 15-то издание на Европейското първенство по футбол с мача Франция- Румъния. Участие ще вземат 24 отбора, разделени в шест групи по четири тима.

Домакинът Франция ще излезе срещу Румъния на "Стад дьо Франс" с единствената мисъл за победа и да зарадва своите фенове. Петлите са сочени като големия фаворит за победител в турнира, въпреки скандалите, които имаше в лагера на водения от Дидие Дешан тим. Голямата звезда на Франция Карим Бензема няма да участва на форума, кaкто и централния защитник Мамду Сако. Големите очаквания са насочени към младите Пол Погба, Дмитрии Пайе и Антоан Гризман, които трябва да поведат петлите към домакински успех.

Румънците не се смятат за обречени срещу своя съперник и вярват, че могат да поднесат изненада в Париж. В състава на северната ни съседка личат имената на трима футболисти на българския шампион Лудогорец- Козмин Моци, Андрей Препелица и Клаудио Кешеру, които ще са основна част от селекцията на Ангел Йорданеску. Франция и Румъния излизат един срещу друг в 22:00 часа на Стад дьо Франс в Париж.

 

 

#Европа #футбол #Стад дьо Франс #Париж #Франция #Румъния #ТИМ #Лудогорец #шампион #Козмин Моци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »