МВР държи на тезата, че битова свада довела до стрелбата в Слънчев бряг. Очите се занимавал с "напълно законен бизнес"

МВР държи на тезата, че битова свада довела до стрелбата в Слънчев бряг. Очите се занимавал с "напълно законен бизнес"
БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова няма данни за политически или полицейски чадър над Митьо Очите /Димитър Желязков/. Това каза тя пред журналисти в парламента.

В рамките на вчерашния ден съм направила всички необходими проверки, предстои да се включи Инспекторатът и други вътрешни структури, но първата проверка, която направих, не потвърждава такова твърдение, коментира Бъчварова, цитирана от БТА.

Към момента заради инцидента в "Слънчев бряг", при който беше прострелян Митьо Очите, са арестувани 23-ма души, само един човек от обявените за издирване не е задържан, съобщи министърът.

Тя коментира, че поводът за инцидента в курорта има битов и личен характер и в момента се изясняват причините за него. Работим по всички възможни версии, добави Бъчварова.

"Този повод показва, че самото деяние и инцидент не е подготвен предварително, т. е. не можем да говорим за стратегия на война, битка и т. н., той е спонтанно възникнал", коментира министърът. Тя посочи, че оръжията, които са установени на мястото на инцидента, са лични, две от тях са законно притежавани. По думите й не е имало брадва и бухалки.

По повод на възмущението на премиера Бойко Борисов, че хората, които са отишли на свиждане на простреляния, не са били арестувани, Румяна Бъчварова коментира, че пред болницата са се събрали близки на Митьо Очите, не са извършили престъпление и не е имало повод да бъдат задържани. Спрямо тези хора впоследствие са направени проверки и там, където е установено нарушение, непристойно или хулиганско поведение, са приложени мерки, добави тя.

За оценката за дейността на дирекциите на МВР в Бургас и в Несебър Министър Бъчварова коментира, че всички служители са активизирани да работят по случая и към момента няма основания за критични бележки. Тя добави, че предстои проверка на Инспектората, една комплексна проверка на Областната дирекция на МВР в Бургас и на база на фактите ще направи извод.

Заместник-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев каза пред журналисти, че в Областната дирекция на МВР в Бургас не е имало предварителна информация за съществуващо напрежение между двете групи криминално проявени лица, също и за финансови неуредици, които могат да предизвикват напрежение и такива действия. По думите му хората от криминалния контингент често имат навика и уреждат своите спорове по такъв начин.

Заместник-министър Георгиев каза, че има информация за напълно законен бизнес на Митьо Очите, за който се плащат данъци - с перални помещения и търговски обекти, най-вероятно и с таксита.

#МВР #Бъчварова #Георгиев #Митьо Очите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници