Израелски полицай без да иска пуснал в дома си терорист

Израелски полицай без да иска пуснал в дома си терорист
БГНЕС
A A+ A++ A

Израелски полицай без да иска пуснал в дома си един от терористите, извършили атаката в Тел Авив в сряда, при която бяха убити 4 души, съобщи в. „Джерусалем пост“. Полицията на Тел Авив потвърди случилото се в отговор на запитвания от репортери.

Говорител на полицията каза, че служителят и жена му били наблизо до мястото, където беше извършено нападението. Когато чули стрелбата откъм Сарона, полицаят се затичал по посока на изстрелите, а малко след това той и неговата съпруга се отправили към апартамента си, който се намирал в непосредствена близост. Сред стоящите около сградата хора имало един мъж, който изглеждал много уплашен и който поискал вода. Полицаят го поканил в дома си, дал му вода и го оставил заедно със съпругата и тъща си, а той самият излязъл, за да помогне на колегите си в издирването на другия атентатор.

Минути по-късно когато видял полицаи да арестуват втория нападател, полицаят забелязал, че той е облечен точно като непознатия мъж, който той бил оставил в апартамента си със своите близки. Той осъзнал грешката си и се завтекъл обратно към дома си, където успял да надвие терориста и да го залови. Но нещата се усложнили, когато в апартамента нахлули и други полицаи с извадени пистолети. Домакинът им казал, че положението е под контрол. Когато един от полицаите прибирал оръжието си в кобура, произвел неволно изстрел и заблуденият куршум ранил полицаят, който бил обезвредил терориста.

Полицията не даде повече подробности за полицая – нито неговия ранг, нито колко време работи в органите на сигурността. Беше казано, че не възнамеряват да бъде провеждано вътрешно разследване по случая срещу полицая.

В сряда вечерта четирима души бяха убити, а петима – ранени, при стрелба в Тел Авив в оживен квартал с много заведения, близо до министерството на отбраната и Генералния щаб на армията. Двама мъже са нахлули в квартал Сарона, който по това време е много оживен, и са открили огън, съобщи началникът на полицията на Тел Авив Шико Едри. Деветимата засегнати от стрелбата са настанени в болница, откъдето по-късно съобщиха, че четирима от тях са починали. Единият от двамата нападатели е арестуван, а другият е бил ранен и отведен в болница в тежко състояние, съобщи полицията. Видеозапис в социалните мрежи показва, че униформен офицер стреля срещу мишена, която не се вижда в кадър. Полицията е идентифицирала двамата извършители като братовчеди палестинци от Хеброн, на Западния бряг. Началникът на полицията разсея слуховете, че един от нападателите е избягал и призова хората да се върнат към нормалния си ритъм, след като стрелбата вся паника в квартала.



#терорист #атентат #Тел Авив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"