Гриша Ганчев приветства „захарната“ спецакция

Гриша Ганчев приветства „захарната“ спецакция
Бизнесменът Гриша Ганчев приветства спецакцията на данъчните и МВР срещу източването на ДДС чрез бизнеса със захар. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бизнесменът Гриша Ганчев приветства спецакцията на данъчните и МВР срещу източването на ДДС чрез бизнеса със захар.

Собственикът на „Литекс“ потвърди, че в негови офиси са влезли полицаи и данъчни и са иззели компютри и документи. Той обаче е напълно спокоен, предаде bTV.

„При нас най-лесно може да се провери, аз го приветствам това нещо. Днеска също сме дали списък с 20-30 фирми на големи български бизнесмени, които също се занимават с този бизнес – точенето на ДДС, или по-точно кражбите на ДДС“, заяви Ганчев.

„Това е хубаво, че влезнаха при нас и всичко ще е ясно. Ние надлежно сме им дали цялата документация и те ще преценят ние ли сме в нарушение, или други хора са в нарушения“.

Той обясни, че отдавна е подал сигнали да се проверят всички, които се занимават със захар.

„И около 20-30 преписки лично аз съм ги внесъл в Министерство на финансите с предложения да се регламентира този бизнес и т.н. Приветствам отношението на държавата, защото в крайна сметка трябва да се покаже, че има държава“, посочи Ганчев.

„Кучето не е заровено при нас – производителите. Те се знаят кои са заводите. Ние внасяме ДДС-то още на входа. Още като пристигнат корабите, митницата ги обмитява, приема се ДДС-то. Кучето е заровено във вътрешнообщностните доставки. Т.е. купуват от Гърция, Румъния, Унгария, Полша, откъдето се сетите, вкарват тука, никой не ги проверява и след това данъчните трябва да си събират ДДС-то“, добави Ганчев и обясни, че далаверите се правели през „дедесарски фирми“, купени за 100 лева от „циганите в Пловдив“.

Според Ганчев проблемът се е появил откакто България стана членка на Европейския съюз.

„Преди това всичко беше регламентирано и на границата се събираха всички митнически сборове, сега вътрешнообщностните доставки ги освободиха и данъчното трябва да събира парите, а митницата събира само на производителите, които карат големите количества с кораби и ги преработват в България“, каза Ганчев.

Той е уверен, че до 10-20 дни ще стане ясно, че в неговата фирма проблеми няма.

#Гриша Ганчев #Ганчев #захар #захарния бизнес #ДДС #източване на ДДС #спецакция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"