Валери Симеонов: Бургас е от най-мутренските градове в България

Валери Симеонов: Бургас е от най-мутренските градове в България
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Бургас е един от най-мутренските градове в България”, каза Валери Симеонов пред bTV по повод снощната стрелба в Слънчев бряг, при която беше ранен Димитър Желязков (Митьо Очите) и убит негов гард.

Симеонов е депутат от Бургас и живее там. По думите му другите два града в подобна ситуация са Поморие и Несебър. „Това е така заради слабата полиция, зависимата прокуратура и зависимата съдебна система”.

Според Симеонов всички в тези среди се познават, като силите на реда също са наясно с това, което се случва. „Те се подчиняват по линията на „защо трябва да си създаваме неприятности” и на заден план остават задълженията им”, допълни депутатът.

„Ударът, както се очертава е нанесен за разпределение на рекета от таксиметрови шофьори, които извършват дейността по транспортиране на проститутки и наркотици в Слънчев бряг”, смята Симеонов.

Той добави, че определението на премиера Бойко Борисов, че това е „махленски спор за парко място” е абсурдно. „Трябва незабавно да се вземат мерки спрямо шефовете на РПУ-тата в Несебър, Слънчев бряг, да се провери и Поморие. Основните задължения са техни”, категоричен е Симеонов.

По повод свалянето на доверието от Полина Карастоянова, която по-рано днес подаде заявление за напускане на групата на Патриотичния фронт, Валери Симеонов каза, че няколко случая с нейно участие са навели на мисълта за прокарване на лобистки интереси.

По повод предстоящите президентски избори, Валери Симеонов добави, че все още не са се водили разговори за кандидатите на Патриотичния фронт, но предстоят разговори с „Атака” и други партии.

„Готови сме да седнем на една маса с всички партии, освен турските партии ДПС и ДОСТ”, категоричен е Симеонов.

#мутри #България #градове #Валери Симеонов #депутат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »