Общинарите от ВМРО и "Атака" призоваха Фандъкова да забрани "сборището "София прайд"

Общинарите от ВМРО и "Атака" призоваха Фандъкова да забрани "сборището "София прайд"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общинските съветници от ВМРО и "Атака" призоваха столичния кмет Йорданка Фандъкова да забрани насрочения за 18 юни "София прайд".

В декларация, прочетена от председателя на групата "Патриоти за София" Карлос Контрера в началото на днешното заседание на общинския съвет, събитието е определено за "сборище", което иска да наложи "хомосексуалността като норма на поведение, едва ли на задължителна норма на поведение", а мнозинството от гражданите не искали да им се "натрапват сексуалността и перверзността". Затова кметът трябвало да забрани събитието по морални причини.

"Въпросният прайд е политически митинг с политически искания и осъществяването му е покушение срещу традиционните български ценности, морала, добрите нрави и провокация срещу семейството", посочи Контрера.

Съветникът смята, че провеждащите този парад целят да наложат силово над всички останали своя мироглед, за да се създаде убеждение и внушение, че всичко, което те правят и искат, е нормално. "Считам го за ненормално и чуждо на българските традиции, дух и култура и то не за друго, а защото тези хора искат да ни наложат един чужд за нашето общество модел на мислене и обществен ред", смята той.

След това Контрера добави: "Какво искат всъщност те? Искат еднополови бракове, осиновяване на деца от еднополови двойки, искат хомосексуалността да бъде превърната в норма на поведение, едва ли не в задължителна норма на поведение. Това е обективният прочит на този парад и идеята за неговото провеждане", изрази възмущението си Контрера.

След това добави, че дори и Йорданка Фандъкова е определяна за хомофоб, защото неотдавна подкрепила инициативата "Седмицата на брака". "Ако кметът на София е хомофоб, за мен сигурно ще кажат, че ям деца на закуска и стрелям по гейове по улиците", каза Контрера и допълни, че огромното мнозинство от гражданите споделя същата логика – не иска някой да му натрапва своята сексуалност и перверзност по улици и площади.

"Сигурен съм, че мнозинството в тази зала също мисли така", обърна се той към колегите си в общинския съвет и призова за забрана и за малко обществена хигиена за това, което се случва по улиците на София.

 

#общински съветници #ВМРО #Атака #кмет #Йорданка Фандъкова #София прайд #морал #култура #традиции #митинг #Карлос Контрера

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »