В "Туитър" Брекзит се обсъжда два пъти по-често, отколкото оставане в ЕС

В "Туитър" Брекзит се обсъжда два пъти по-често, отколкото оставане в ЕС
Туитър
A A+ A++ A

Потребителите на "Туитър" говорят за Брекзит два пъти повече, отколкото за оставане в Европейския съюз, показват данни, цитирани от агенция "Ройтерс".

Хаштаговете, свързани с кампанията за излизане, са споменати около 800 000 пъти, а тези за оставане в съюза – 400 000, изчислява компанията за анализ на социалните мрежи Brandwatch. Сред първите са #brexit, #no2eu, #notoeu,#betteroffout, #voteout, #eureform, #britainout, #leaveeu, #voteleave,#beleave, #loveeuropeleaveeu, #leaveeu, а сред вторите - #yes2eu,#yestoeu, #betteroffin, #votein, #ukineu, #bremain, #strongerin,#leadnotleave, #voteremain.

В двата месеца преди 7 юни общо 5.4 млн. туита са споменавали референдума, който ще се проведе на 23 този месец. "Разбира се, това не значи, че повечето от хората в социалната мрежа действително ще гласуват за излизане. Сред тях са и хора, които обсъждат тази кампания, но не я подкрепят", уточняват анализаторите.

Според социологическите проучвания британците са разделени поравно в намеренията си как да гласуват. Основните теми, които тревожат жителите на Острова, са икономиката и имиграцията.

По 41% привърженици имат и двата лагера, 13% не са решили, а 4% нямат намерение да гласуват, показва изследване на YouGov, направено на 30-31 май. В него са участвали 1735 души.

Междувременно активистите за Брекзит обещаха въвеждане на имиграционна политика от австралийски тип, ако спечелят референдума на 23 юни.

"Великобритания има много културни, социални и икономически ползи от миграцията", твърдят в общо изявление бившият кмет на Лондон Борис Джонсън и министърът на правосъдието Майкъл Гоув. Те посочват, че искат това да продължи, но държавата трябва да контролира какви са хората, които идват в нея.

Джонсън и Гоув твърдят, че разрешенията за живот във Великобритания ще бъдат основани на езикови и професионални умения.

Броят на имигрантите е ключов въпрос във вота. Премиерът Дейвид Камерън, който настоява страната да остане в ЕС, е обект на критики заради неизпълненото си обещание да ограничи идващите в страната. 

 

#Туитър #Брекзит #Великобритания #премиер #Дейвид Камерън #политика #миграция #изследване #Лондон #Борис Джонсън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »