Над 10 души са задържани за престрелката с Митьо Очите, има производство срещу неизвестен извършител

Над 10 души са задържани за престрелката с Митьо Очите, има производство срещу неизвестен извършител
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Задържани са над 10 души за престрелката в Слънчев бряг. Това заяви на брифинг комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас във връзка със снощния случай, при който беше прострелян и ранен тежко считаният за наркобос на Южното Черноморие Димитър Желязков, по-известен с прякора си Митьо Очите.

Издирват още лица, уточни комисар Калоянов, цитиран от БГНЕС. Към момента се установява съпричастността на задържаните към случилото се, каза още Калоянов. Окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова посочи, че прокуратура работи по няколко версии за случилото се, предаде "Фокус".

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за две престъпления – едното е за убийството на 46-годишния Александър Алексиев, а другото заради опит за убийство на Димитър Желязков – Митьо Очите, който е с опасност за живота в бургаската болница. Законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода и ли доживотен затвор без право на замяна.

На местопроизшествието са открити над 30 гилзи и три пистолета. Назначени са множество експертизи. Очаква се още днес да бъде повдигнато обвинение.

Това каза Любомир Петров, шеф на Апелативна прокуратура- Бургас. Общо 3 огледа са извършени до момента на местопроизшествието в Слънчев бряг, а в ресторанта и около него са открити над 30 гилзи.

От арестуваните са иззети 3 бойни пистолета и един газов. Газовото оръжие от човек на Митьо Очите, а бойните - от другата група. Част от оръжията са законни, но има и незаконни със заличени номера. Брадви не са открити и няма данни хората на Очите да са били въоръжени, каза от своя страна Калоян Калоянов, шеф на бургаската полиция. По всяка вероятност до края на деня ще бъдат повдигнати първите обвинения, коментираха запознати.

Паралелно се води и трето разследване досъдебно производство - за хулиганство. Първите две са за опит за убийство и за убийство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Слънчев бряг #Димитър Желязков – Митьо Очите #прокуратура #пистолет #арестувани #неизвестен извършител #досъдебно производство #хулиганство #разследване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"