Израел с нови мерки за сигурност след атентата в Тел Авив

Израел с нови мерки за сигурност след атентата в Тел Авив
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Еврейската държава отмени разрешенията за влизане на 83 000 палестинци след терористичния акт в сряда вечерта, при който загинаха четирима души, съобщи в. „Аарец”. Всички разрешения, издадени за периода на Рамадана, са отменени, съобщава „Аарец”.

Повечето разрешителни са на палестинци, които бяха получили право да посетят роднини по време на свещения мюсюлмански месец. По-късно днес премиерът Бенямин Нетаняху ще ръководи заседание на военно-политическия кабинет на Израел, съобщиха от правителствената канцелария.

Двама, облечени в черно палестинци, откриха огън по клиентите на открита кафе тераса в района на пазара Сарона. Според свидетел пане един от нападателите е бил сред посетителите на кафенето, преди да се изправи и да започне да стреля. Полицейски говорител не може да потвърди информация, че терористите били облечени като ултраортодоксални евреи. Загинаха четирима, а петима са ранени.

Единият нападател също е ранен и е в болница, а другият е арестуван. Пазарът Сарона и голям комплекс с барове и ресторанти са разположени срещу сградата на министерството на отбраната и тази на главния щаб на армията. Премиерът Нетаняху посети мястото на атентата и го нарече „хладнокръвно терористично убийство”. Полицията съобщи, чуе нападателите са братовчеди от района на град Хеброн, на Западния бряг.



#Тел Авив #атентат #палестинци #Бенямин Нетаняху

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"