Шарапова ще обжалва "несправедливото наказание" в Лозана

Шарапова ще обжалва "несправедливото наказание" в Лозана
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руската тенисистка Мария Шарапова обяви, че ще обжалва наложеното й двугодишно наказание пред спортния арбитражен съд в Лозана.

Международната федерация по тенис (ITF) спря състезателните права на бившата номер 1 до 29 януари 2018 г. заради положителна допинг проба. Носителката на пет титли от Големия шлем беше хваната със забранения от Нова година мелдоний на тазгодишния Australian Open.

Шарапова определи наказанието като "несправедливо тежко".

"Заедно с наказанието от две години, независимият трибунал към ITF реши анонимно, че не съм действала преднамерено. Заключението на трибунала е, че не съм търсила лечение от моя лекар с цел да получа подобряващи представянето субстанции", написа Шарапова в социалните мрежи.

"Трябва да знаете, че ITF поиска oт трибунала да бъда наказана за четири години - това е санкцията при умишлена употреба на допинг. Международната федерация вложи много средства и време, за да докаже, че преднамерено съм нарушила правилата. Независимият трибунал обаче отхвърли тази позиция", се казва още в обръщението на рускинята до почитателите й.

Шарапова допълни, че веднага ще внесе жалба в спорния съд в Лозана. Тя заяви, че адвокатите й подготвят кратко резюме на това как процедира ITF. "Taка моите фенове ще са наясно какви са правилата на международната федерация", каза още рускинята.

 



#Мария Шарапова #наказание #Лозана #допинг #мелдоний #тенис #съд #социални мрежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници