Протести в Македония, Иванов помилва още 26 души

Протести в Македония, Иванов помилва още 26 души
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестиращите от „Шарената революция” започнаха да прилагат нова тактика в борбата срещу властта като блокираха 4 възлови кръстовища в центъра на Скопие, предава скопското електронно издание МКД.

Изданието уточнява, че блокадата е предизвикала огромно задръстване докато автомобилите, които са спирали движението са носили македонски знамена и надписи „Шарена революция”.

Блокадата продължила повече от час и обхвана три от най-важните кръстовища в Столицата – при Съборния храм „Св. Богородица”, пред Съдебната палата и пред сградата на Червения кръст. Новата форма на протест е символ, че държавните институции от години са блокирани.

Междувременно стана ясно, че македонският президент Георги Иванов е помилвал още 26 затворници, сред които има двама фалшиви лекари и един функционер на ВМРО-ДПМНЕ.

Повечето от имената от списъка на помилваните са непознати за обществеността, но правят впечатление имената на Перица Янкович и Любица Янкович от Кавадарци, които са се опитали да работят като лекари без необходимо завършено образование.

 

#Македония #Скопие #президент #помилвания #ВМРО - ДПМНЕ #президент #Георге Иванов #блокада #Съдебна палата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници