Лидерът на македонската опозиция подслушвал и българското посолство в Скопие

Лидерът на македонската опозиция подслушвал и българското посолство в Скопие
Министерски съвет
A A+ A++ A

Лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз (СДСМ) в Македония Зоран Заев предавал незаконните записи и на чужди политици, съобщава скопският вестник „Дневник“. Заев дал записи и на българския премиер Бойко Борисов по време на посещението си в София преди година.

Според изданието записите, които Заев е предал на Борисов, се отнасяли за работата на служителите от българското посолство в Скопие, както и техните навици след работа. Част от тях обаче се отнасяли до интимните взаимоотношения на посланика на ЕС в македонската столица Аиво Орав, който имал отношения със С.Ш от София.

От повече от година лидерът на СДСМ разпространява публично записи на разговори на различни политици, включително на премиера Никола Груевски. Властта от своя страна също пусна записи, на един от които се вижда как Заев, който е кмет на Струмица, си иска подкуп от 200 000 евро.

В аферата с незаконните подслушвания, жертва на които са над 20 000 души, бяха замесени 56 политици от управляващата коалиция и от опозицията. Президентът Георге Иванов издаде указ, с който освободи замесените политици от наказателно преследване.

Това предизвика множество протести в Скопие и други македонски градове с искания за оставки на президента, а Македония влезе в тежка политическа криза.

 

#СДСМ #Македония #опозиция #подслушване #посолство #Бойко Борисов #разговори #политици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"