Бърни Сандърс остава в надпреварата за президент при демократите

Бърни Сандърс остава в надпреварата за президент при демократите
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бърни Сандърс направи първо изявление след загубата на предварителните избори на демократите в Калифорния. Той поздрави Клинтън за победата и се въздържа да я атакува, но не се поколеба да критикува Доналд Тръмп.

''Ще се борим да спечелим и предварителното гласуване във Вашингтон, а след това ще пренесем битката за социална, икономическа и расова справедливост и във Филаделфия, в щата Пенсилвания,'' заяви Сандърс, цитиран от CNN.

''Ние знаем, че битката оттук нататък става много трудна и хълмът е стръмен,'' допълни той, като подчерта, че е добър по аритметика, '' но ние ще продължим да се борим за всеки делегат и всеки глас, който бихме могли да спечелим.''

Сандърс допълни, че очаква да получи още гласове от Калифорния въпреки загубата. Малко по-късно стана ясно, че именно той е победителят в Северна Дакота и Монтана.

Чисто технически Хилари Клинтън вече има достатъчен брой гласове, за да спечели номинацията на демократите за президент. 

По време на президентските избори, след приключването на щатските предварителни избори, всяка партия провежда национален конгрес за официално определяне на свой кандидат за президент – най-често това е кандидатът, осигурил си подкрепата на по-голямата част от делегатите на конгреса чрез победа в предварителните избори. Обикновено след това кандидатът за президент си избира партньор, който става кандидат на партията за вицепрезидент.

В случая обаче, Сандърс заяви, че смята да оспорва кандидатурата на Клинтън по време на предстоящия конгрес на демократическата партия във Филаделфия.

#Филаделфия #Бърни Сандърс #конгрес #демократи #делегати #Хилари Клинтън #Вашингтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"