Пробив в Китай: Вече се допускат и чуждестранни банкови карти

Пробив в Китай: Вече се допускат и чуждестранни банкови карти
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Китай отваря вътрешния си пазар за плащания с кредитни карти на международните платежни системи. Както съобщава днес икономическият вестник "Цзинцзи цанкао бао", цитиран от ТАСС, прието е постановление за това от Китайската народна банка.

Както отбелязват от Китайската народна банка, чуждестранната система ще има същите права като националните и към тях ще се прилагат същите изисквания. Компанията, която желае да работи на пазара на плащане с банкови карти в Китай, ще бъде задължени да има капитал не по-малко от 1 милиард юана (152,3 милиона долара).

"Платежната система трябва стриктно да спазва законодателството в областта на кибернетичната сигурност в държавата, за да се гарантира безопасността, надеждността и ефективността на плащанията с банкови карти", се посочва в постановлението на Централната банка. Според китайската централна банка, през 2015 г. обемът на плащанията с банкови карти в страната е 55 трилиона юана (8,37 трилиона долара). В момента единствената националната система за плащане на картите в континенталната част на Китай е China UnionPay.


#банкови карти #чуждестранни #Китай #права #Китайската народна банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"