Делегация на ГЕРБ сепохвали с братско посещение в Китай по покана на комунистическата партия

Делегация на ГЕРБ сепохвали с братско посещение в Китай по покана на комунистическата партия
Снимка: Пресцентър на ГЕРБ
A A+ A++ A

Делегация на парламентарната група на ГЕРБ е в Китай по покана на управляващата Китайската комунистическа партия (ККП), съобщи пресцентърът на българската политическа сила.

"Целта на настоящото работно посещение е да разширим политическото си сътрудничеството и с партии извън Европейския съюз (ЕС). Обмяната на опит по дефинирането и реализирането на различни секторни политики са добра основа за партньорство между ГЕРБ и ККП", заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Заедно с Цветанов в Пекин са председателите на бюджетната комисия Менда Стоянова и на енергийната комисия Делян Добрев.

Българската делегация е имала среща със заместник-ръководителя на Комисията по външните работи на Политическия консултативен съвет на Китай Цай У и е представила възможностите за инвестиции в Пловдив, Хасково, Варна, Бургас и други региони от България.

Представителите на ГЕРБ са оценили високо сътрудничеството между София и Пекин в сферата на земеделието, икономиката, енергетиката и културата, както и партньорството между отделни общини. Цветанов е подчертал, че сътрудничеството в образованието е най-важната инвестиция. Виждаме потенциал за допълнително развитие на инвестициите в сферата на селското стопанство, икономиката и образованието", е казал Цай У.

Предстои посещение в Пекин на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и на министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова", е информирал Цветанов.

 

#Комунистическа партия #Китай #ГЕРБ #Менда Стоянова #Делян Добрев #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"