Местан поиска отвод на съдията за регистрацията на ДОСТ

Местан поиска отвод на съдията за регистрацията на ДОСТ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е поискал официално отвод на съдия Лилия Илиева, която бе определена да гледа документите за регистрацията на новата политическа формация.

Повод за рязката реакция на доскорошния председател на ДПС са евентуални задкулисни опити да се забави и блокира регистрацията на партията и да не им се позволи да участват на предстоящите президентски избори, коментират запознати с проблема.

Засега Илиева все още не е насрочила делото за регистрация, не е призована и прокуратурата за становище, а съдията по закон има право да дава указания и да изисква нова информация, коментират ситуацията юристи.

Илиева настоя Местан да обясни на съда и кои са реформаторските сили, говорейки за свикване на ВНС. ДОСТ трябва да разшифрова и как и с какви способи ще постигне освобождаването на медиите от зависимости и налагане на свободно слово.

Съдийката очаква и отговор какво разбират в новоучредената партия под установяване на реални пазарни отношения, като противодействие на задкулисието и олигархията.

 

#Лютви Места #съдия #ДОСТ #регистрация #партия #медии #задкулисие #олигархия #прокуратура #юристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »