БСП: Програмата за реформи е програма на нищетата

БСП: Програмата за реформи е програма на нищетата
Според Корнелия Нинова управляващите са отбелязали в програмата само две положителни неща – пенсионната реформа и строежа на автомагистрали. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Националната програма за реформи е програма на статуквото, застоя, рецесията в икономиката и гарантирана нищета за българите, заяви депутатът от левицата Корнелия Нинова по време на разискванията в парламента, поискани от БСП за изпълнението на въпросната стратегия.

Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова от своя страна отговори, че програмата включва конкретни мерки за растеж и заетост и се актуализира ежегодно, като запазва националните цели, предаде Дарик радио.

Според Корнелия Нинова управляващите са отбелязали в програмата само две положителни неща – пенсионната реформа и строежа на автомагистрали.

„Философията на пенсионната ви реформа е „работи и умри“. Министър-председателят съобразява строителството на автомагистралите с размножителния период на костенурки и червеношийки, но не ги съобразява с факта, че по тях не пътуват камиони и ТИР-ове, защото няма работеща икономика. Не ги съобразява и с факта, че по тях няма да пътуват българи до морето и обратно, защото нямат пари за почивки. Извън тези две „постижения“ на ГЕРБ националната програма за реформи не предлага никакви реформи“, коментира Нинова.

Правителството ще е задължено при последваща актуализация на програмата да докладва пред Народното събрание за изпълнението на мерките, заложени в нея, преди всичко в областта на фискалната политика, електронното управление, подобряване на енергийната ефективност, административната реформа, както и реформите в системите на здравеопазването и образованието, каза пък депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

Поради липса на кворум заседанието на депутатите в четвъртък започна по-късно. В 9 часа сутринта в залата нямаше достатъчно народни представители, за да могат да стартират работа.

#Корнелия Нинова #Менда Стоянова #БСП #ГЕРБ #Националната програма за реформи #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »