''Костенурките нинджа'' срещу ''X-Мен: Апокалипсис'' в американския боксофис

''Костенурките нинджа'' срещу ''X-Мен: Апокалипсис'' в американския боксофис
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Четирите "Костенурки нинджа" щурмуваха и превзеха северноамериканския боксофис с новия си набег на големия екран, пращайки мутантите от Х-Мен на второ място, сочат неокончателните данни, публикувани в неделя.

Леонардо, Донатело, Микеланджело и Рафаел, се връщат на екран с Ninja Turtles 2. Успешно завръщане, ако се съди по 35,2 –та милиона долара от 4071 киносалона в САЩ и Канада, по данни на „Ексибитър рилейшънс” (Exhibitor Relations).

Зелените супергерои детронираха мутантите от X-Мен: Апокалипсис”. Последният опус от поредицата, режисиран от Брайън Сингър с Дженифър Лорънс, Джеймс Макавой и Майкъл Фасбендър, прибра 22,3 милиона долара между петък и неделя. Заедно с предишните сборове, това прави 116,5 милиона приходите от излизането му на масовия екран преди две седмици. Филмът е с колосалния бюджет 178 милиона щатски долара. На трето място е излизащият сега "Аз преди теб" - романтична драма на британския режисьор Теа Шарък за срещата между фантастично младо момиче и млад парализиран мъж.

Филмът бе поставен на трето място с 18,3 милиона за първия си уикенд. В него Луиза "Лу" Кларк (Емилия Кларк) живее в провинциално английско градче. Без ясна цел в живота, чудатата 26-годишна Луиза сменя постоянно работата си, за да помогне финансово на семейството си. Луиза е изправена пред предизвикателство, когато приема работа в местния "замък" като компаньон и болногледач на Уил Трейнър (Сам Клафлин) - богат млад банкер, прикован към инвалидната количка след злощастен инцидент от преди две години.

Изоставил приключенския дух, циничният вече Уил се е отказал от живота. Докато не се появява Лу, готова да му докаже, че животът си заслужава да се живее. Хвърляйки се в поредица приключения, Лу и Уил ще променят живота си по начин, който не са очаквали, пише синефиш.бг. Продълженията на приключенията на героинята на Луис Карол "Алиса в огледалния свят" с Джони Деп отиде на четвърто от второ място с 10,7 милиона долара този уикенд, и 50,8 милиона. И този филм се отличава с много високия си бюджет - 170 милиона долара.

#костенурки #Апокалипсис #филм #Холивуд #боксофис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »