Турските власти потопиха Airbus A300, за да привличат туристи

Турските власти потопиха Airbus A300, за да привличат туристи
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Турските власти потопиха цял самолет „Еърбъз“ А300, като идеята е той да се превърне в атракция за водолазите и да привлича повече любители на гмуркането в региона. Огромният самолет с размах на крилата от 44 метра беше поставен през уикенда на дъното на морето край известния туристически курорт Кушадасъ в провинция Айдън, пише турският в. „Хюриет“.

Веднъж след като бъде спуснат на дъното, той ще служи като риф и ще привлича различни представители на флората и фауната. Самолетът „Еърбъз“ е на 36 години и е купен от община Айдън за сумата от 270 00 турски лири (93 000 долара).

Турция се опитва да намери нови начини за съживяване на своята туристическа индустрия, която се очаква да понесе значителен удар заради терористичните нападения в страната и отлива на руски туристи от летните курорти.

“Нашата цел е да направим Кушадасъ център за подводен туризъм“, заяви кмета на Айдън Йозлем Черчиоглу. Досега три други по-малки самолета бяха потопени край бреговете на различни турски курорти през последните години с надеждата, че по този начин ще се стимулира туризма в страната. За първи път обаче Турция решава да постави на дъното на морето толкова голям самолет.


#туризъм #самолет #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"