Виена: Да последваме австралийския пример - мигрантите да се държат по островите

Виена: Да последваме австралийския пример - мигрантите да се държат по островите
Мигрантите, които търсят убежище в страни от ЕС, да бъдат държани по островите, предлага австрийският външен министър Себастиан Курц / БГНЕС
A A+ A++ A

Австрийският външен министър Себастиан Курц заяви, че ще е по-добре мигрантите, които търсят убежище в страни от ЕС, да бъдат държани по островите, а не да им се предоставя директен достъп до континента. В интервю за австрийския вестник Die Presse, Курц предложи ЕС да последва "австралийския пример", за да възпрепятства мигрантите, които предприемат рисковано пътуване до Европа.

Според силно критикуваната миграционна политика на Австралия, мигрантите, които се опитват да стигнат до страната по море, се изпращат в лагери в Науру и Папуа-Нова Гвинея, където се държат за неопределено време, докато се обработват исканията им за получаване на статут на бежанци. В същото време им се забранява да се заселват в Австралия, дори и да са признати за бежанци.

"Австралийският модел, разбира се, не може напълно да се копира, но неговите принципи могат да бъдат прилагани в Европа", казва Курц, отбелязвайки, че е скептичен към неотдавнашното споразумение с Турция за мигрантите. Той добавя, че ЕС трябва да вземе решение, което да лишава пристигащите в Европа незаконно от правото да търсят убежище.

#Себастиан Курц #мигранти #лагери #острови

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"