Еврокомисарят по конкуренцията идва у нас за срещи с управляващите

Еврокомисарят по конкуренцията идва у нас за срещи с управляващите
Маргрете Вестагер / БГНЕС
A A+ A++ A

На 10 юни (петък) на работно посещение в София ще бъде европейският комисар по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестагер, научи БГНЕС от правителствени източници. У нас Вестагер ще проведе срещи с президента, премиера, вицепремиера по еврофондовете, както и с министрите на финансите, енергетиката и транспорта.

Датският еврокомисар е известен с решителните си действия срещу международни корпорации за извършени от тях нарушения на правилата за конкуренцията в Европа. Под ръководството на еврокомисар Вестагер се водят разследвания срещу корпорации като Google, “Газпром” и др.

Визитата на европейския комисар по въпросите на конкуренцията се провежда в контекста на повторната процедура, която Народното събрание провежда за избор на нов състав на Комисията за защита на конкуренцията. Първата процедура бе прекратена след като единственият кандидат за председател на КЗК, премиерският съветник Росен Желязков, се отказа от участие непосредствено преди изслушването си от депутати в Народното събрание.

Последните месеци от мандата на настоящия състав на КЗК пък са изпълнени с множество действия и проверки срещу търговци, вкл. европейски хранителни вериги и петролни компании.


#Маргрете Вестагер #конкуренция #КЗК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници