Началникът на отбраната настоява за по-високи заплати в армията

Началникът на отбраната настоява за по-високи заплати в армията
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Началникът на отбраната ген. Константин Попов настоя за увеличение на заплатите в армията. Ножицата между ръста на средната работна заплата в страната и ръста на тази в армията става все по-голяма, посочи той в предаването "Седмицата" на "Дарик радио".

Заплатите в армията трябва да бъдат увеличени, но колко е въпрос на разговори с финансовото министерство, каза ген. Попов. Той уточни, че предпочита да е реалист и смята, че ще се договорят.

Недостигът на кадри в армията е около 20%, каза още ген. Попов. Според него по-сериозният проблем е, че няма необходимите специалисти на правилните места. Наистина имаме сериозен проблем с офицерския състав, който е на ниво майор подполковник. Изградени специалисти, в които са вложени огромни ресурси и усилия, за да придобият опит и тук е нашата роля да видим какво точно кара тези хора да напуснат и какво трябва да направим, за да ги задържим, коментира още началникът на отбраната.

При купуването на самолети за военната ни авиация е важен жизненият им цикъл, а не дали са нови или стари, коментира още той. И добави, че самолетите трябва да са боеспособни минимум 20 години.

 

#самолети #армия #заплати #Константин Попов #началник на отбраната #кадри #цикъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"