Масови мелета в гръцки бежански лагери за втора вечер

Масови мелета в гръцки бежански лагери за втора вечер
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тежки сблъсъци с десетки ранени има за втора поредна вечер сред настанени във временни центрове за прием бежанци и имигранти на гръцкия остров Самос.

Напрежението започнало с викане, което бързо прераснало в побой между мигрантите. По информация на полицията в мелето участвали имигранти от Мароко, Алжир и Пакистан. Местни медии се позовават на собствени източници, според които сблъсъците започнали, след като група пакистанци изпели песен с цинично за пакистанците съдържание.

Вследствие на побоя били ранени поне 20 души, осем от които получили медицинска помощ на място, а един бил в толкова тежко състояние, че се наложило да бъде транспортиран със самолет в атинска болница. Според местна медия сблъсъците започнали в ранните вечерни часове в четвъртък. Мигрантите започнали да се мерят с камъни и подпалили някои от помещенията, поставяйки под риск включително жени и деца.

При пристигането на членовете на противопожарната служба част от мигрантите успели да излязат от центъра и започнали да мерят с камъни както тях, така и намиращите се там журналисти. Никой от тях не бил ранен.

Един от пакистанците получил тежки наранявания по главата след побой с железни прътове и бил изнесен от центъра от свои сънародници в тежко състояние. Медията цитира очевидци, които определят сблъсъците като „изключително тежки”. Напрежението стихнало след намесата на местната полиция, като в акцията участвали почти всички членове на службата на Самос. 

 

 

#Гърция #мигранти #Самос #остров #полиция #самолет #болница #камъни #жени #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"