Шефът на еврозоната размаха пръст на Юнкер заради Франция

Шефът на еврозоната размаха пръст на Юнкер заради Франция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум днес предупреди да се внимава с предоставянето на твърде голяма бюджетна гъвкавост на страни като Франция.

Коментарът му, поместен в европейския печат, се възприема като критика срещу председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, предаде ДПА, цитиран от БТА.

Франция, която от доста време се бори с вяла икономика и е засегната от стачки срещу трудовата реформа, получи няколко облекчения, въпреки че не изпълнява правилата на ЕС за дълга и дефицита.

В интервю за британския "Гардиън" и още шест европейски вестника Дейселблум предупреждава Еврокомисията да не се прави, че не вижда бюджетните нарушители.

"Ако комисията е строга само с по-малките страни и не може да бъде строга с по-големите, това би било опустошително за доверието, което имаме в нашето сътрудничество", казва ръководителят на Еврогрупата.

Такива коментари подронват авторитета на комисията като пазител на правилата в ЕС, допълва Дейселблум, цитиран от германския в. "Зюддойче цайтунг".

#еврогрупа #Йерун Дейселблум #Франция #Жан-Клод Юнкер #ЕС #дълг #дефицит #правила

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"