След 10-часов разпит: Полицай Караджов не се призна за виновен в убийството на родителите си

След 10-часов разпит: Полицай Караджов не се призна за виновен в убийството на родителите си
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До късно тази нощ е продължил разпитът на полицай Венцислав Караджов от "Икономическа полиция" - Пловдив. Той е арестуван по обвинение, че е убил възрастните си родители Божурка и Цветан. Венцислав имал спор с тях, относно семеен имот. Пенсионерите бяха открити разстреляни в дома си в кв. "Смирненски". 

Полицаят сам е изявил готовност да даде обяснения и да разкаже за имотната кавга пред полицията. Той заявил, че парите, с които е построена къщата, били от спестявания.

Адвокатът на Караджов Зоя Тошкова обясни пред БЛИЦ, че следователите го питали дали парите не са били от проституция. Колеги на арестуваното ченге смятали, че той е имал контакти с жрици на любовта, откъдето идвали сериозните му доходи и то докато е бил полицай.

Адвокат Тошкова обаче каза, че в обясненията си нейният клиент е заявил, че имота и построената на него къща са построени с пари от спестявания, с това, че след 2001г. Караджов е напуснал полицията и е работил в строителството в чужбина, а освен това 95-96 спечелил от скока в курса на долара, тъй като спестяванията му били във валута.

Тъщата и съпругата на полицая също са били разпитвани, но не са помогнали на разследването и не са задържани за съучастничество. Късно снощи от ареста след 24-часово задържане, е била освободена съпругата на полицая – Каля Караджова. Очаква се по-късно днес Окръжен съд да гледа мярката за неотклонение на арестувания полицай.

 

#тъща #имот #къща #полицай #разпит #нощ #разследване #адвокат #клиент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »