Петима души с обвинения за трафик на хора

Петима души с обвинения за трафик на хора
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група, създадена с цел разчистване на бизнес територии чрез принуда – със заплахи, палежи, силови методи, както и за незаконно трафикиране на мигранти през България. Шести участник в групата е обявен за издирване. Възможно е към наказателна отговорност да бъдат привлечени и други участници в престъпната структура, съобщават от прокуратурата.

Групата бе неутрализирана на 1 юни 2016 г. на територията на област Бургас при специализирана операция на ГДБОП и „Криминална полиция“ при ОДМВР-Бургас под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинения са повдигнати на ръководителите на групата Николай Мечков и Петър Биберов, както и на задържаните участници Галин Б., Станислав Ст. и Румен Я. Всички те са криминално проявени, повечето от тях са осъждани.

Обвинение на шестия участник ще бъде повдигнато след задържането му.

Според събраните до момента множество доказателства по делото, в т.ч. със СРС, групата е действала поне от юни 2015 г. Доказано е авторството на редица палежи на автомобили и микробуси. Действията й са се отличавали с особена бруталност. Дори участници в групата и гравитиращи около нея лица са били заставяни насила да участват в различни престъпления.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на четирима от задържаните участници е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 5 юни 2016 г. от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка „Задържане под стража“ за всеки от тях. На петия участник е наложена по-лека мярка за неотклонение.

 

#специализирана прокуратура #трафик на хора #обвинение #миграни #палежи #СРС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »