Камерън: Британците ще живеят по-бедно ако Великобритания напусне ЕС

Камерън: Британците ще живеят по-бедно ако Великобритания напусне ЕС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евентуално излизане на Великобритания от евросъюза ще повлияе отрицателно на жизнения стандарт на обикновените британци – това заяви заяви премиерът Дейвид Камерън в интервю за Sky news .По повод предстоящия референдум на 23 юни Камерън коментира , че ако островната държава излезе от ЕС ще заживее по-бедно. 

В случай на Brexit страната я чака десетилетие на несигурност, през което правителството ще обсъжда нови условия за търговия с ЕС. Премиерът подчерта още, че независимо от позицията си за членство на Великобритания в ЕС, той никога не би допуснал тя да се присъедини към еврозоната, тъй като това по думите му не отговаря на основните интереси на страната.

Камерън изрази увереността си, че структура като ЕС способства за стабилността и мира в региона. Британският премиер заяви, че в близките десетилетия Турция няма да може да стане член на ЕС, тъй като й предстои да изпълни множество условия за присъединяване.

Той направи това изявление в опит да успокои тревогите сред някои хора от публиката в студиото, че влизането на Турция в ЕС би довело до по-голям брой мигранти във Великобритания.

 

 

 

#мигранти #Дейвид Камерън #Великобритания #ЕС #стабилност #мир #Турция #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »