Стотици излязоха срещу застрояването на Морската градина във Варна

Стотици излязоха срещу застрояването на Морската градина във Варна
Стотици варненци се включиха във второто мирно протестно шествие в защита на Морската градина, което се проведе във Варна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стотици варненци се включиха във второто мирно протестно шествие в защита на Морската градина във Варна.

В протеста се включиха и деца, които викаха: „Искаме си парка!“. Протестиращите държаха плакати с надписи „Варна ще защити морската си градина!“, предаде БГНЕС.

„Свидетели сме как за пръв път в историята на града Морската градина вместо разширявана, бива съкращавана, и то с цели 62%“, заявиха организаторите на протеста, насочен срещу плановете за застрояване на части от Морската градина във Варна от страна на „Холдинг Варна“, който е част от варненската групировка ТИМ.

Проектът на „Холдинг Варна“ за строежите в Морската градина стана известен като „Алея първа“.

„Случващото се в нея не отговаря на обществения интерес и ние, гражданите на град Варна, сме твърдо решени да покажем категоричната си позиция по този въпрос, като настояваме за пълна забрана за строителство на територията на Морската градина, включително м. Салтанат, която е част от нея, забрана за движение на МПС в парка, адекватна поддръжка на алеите, съоръженията и зелените площи в Морската градина, търсене на отговорност и санкции за извършените до момента закононарушения“, са исканията на организаторите на протеста.

Те припомниха, че паркът е създаден по проект на чешки градинар декоратор в далечната 1891 година.

„За съжаление през изминалите 20 години ние, гражданите на град Варна, ставаме свидетели на редица престъпни решения, които днес надминават границите на търпимостта“, заявиха категорично протестиращите граждани.

#ТИМ #Холдинг Варна #протестно шествие #протест #Морската градина #Варна #Алея първа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »