20 души бяха арестувани при зрелищната спецакция в Бургас

20 души бяха арестувани при зрелищната спецакция в Бургас
Снимка: БНТ
A A+ A++ A

Мащабната полицейска акция днес се провежда срещу организирана престъпна група за рекет, побои, наказателни акции, унищожаване на имущество, палежи и трафик на хора.

Към 15.00 часа броят на арестуваните достигна близо 20, като към хотела, който униформени атакуваха сутринта, бяха изпратени допълнителни екипи на специализираните полицейски сили и последваха нови арести.

Акцията е започнала в 10.00 ч. Спецчасти са дислоцирани в три възлови точки - в комплекс „Лазур", хотел „България" и „Меден Рудник", като според очевидци, полицаи с качулки са атакували и „Порше" близо до разклона за Горно Езерово

Специален вход от пералното помещение на хотел „България" бе превърнат в транзитен пункт за извеждане на задържаните при спецакцията на полицията в Бургас.

Сред задържаните са Петър Биберов-Кюфтето и шефът на охранителната фирма VTA Николай Мечков. Биберов е наемател и на пералното помещение в хотела.

Мечков беше сочен за тартор на бандата на кирките, която преди няколко години действаше ударно в Бургас. Групата беше задържана през 2008 г.

Срещу наказателната бригада имаше повдигнати обвинения за разпространение на наркотици, забиване на кирки в автомобили и палежи на коли.

#Бургас #спецакция #полиция #МВР #рекет #побои #трафик на хора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »