Превалявания и гръмотевици от утре

Превалявания и гръмотевици от утре
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

През нощта ще бъде предимно ясно, в сутрешните часове - предимно слънчево.

Около обяд и до полунощ, отначало в южните райони, а по-късно през деня и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Ще има превалявания, гръмотевици и временно усилване на вятъра. В отделни райони, главно в източната половина на страната, валежите ще са интензивни и значителни по количество. Ще има градушки. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи и гръмотевици, в отделни райони - интензивни и значителни по количество.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 10°.

През следващите 3-4 дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има превалявания, придружени с гръмотевични бури. Главно в следобедните часове и до полунощ ще има интензивни и значителни по количество валежи, има условия и за градушки.

Най-хладно ще е към вторник, когато ще се появи до умерен североизточен вятър и максималните температури ще са предимно между 20° и 25°.

Към сряда ще настъпи временно стабилизиране – температурите слабо ще се повишат, преваляванията ще са само на отделни места в следобедните часове.

#превалявания #гръмотевици #време #дъжд #температура #вятър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници