Борисов: Няма да се вдигат данъците на санираните жилища

Борисов: Няма да се вдигат данъците на санираните жилища
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма да се вдигат данъците на санираните жилища, това обясни днес в Бяла премиерът Бойко Борисов. Той бе в града заедно с екоминистъра Ивелина Василева, където откриха пречиствателна станция.

„Парите за саниране на жилища са безвъзмездни средства, нито ще се взимат апартаментите на хората, нито ще се плащат по-високи данъци след санирането - заяви Борисов и допълни: - Как ще връщате кредит, като ви е 100% безплатно. Който е учил математика, знае - нула плюс нула е нула. Сиреч нищо.“ 

„По-калпаво управление в община в България не е имало. Загубихте 22 млн. лв. за депо, сега трябва да бръкнем от пенсиите на хората, да ги вземем и да направим депо в Бяла”, критичен бе той.

По-късно Борисов написа във Фейсбук: жителите в Бяла да не се подвеждат, а да се стегнат и да действат. Той обясни, че държавата събира милиарди повече от борбата с контрабандата. По-рано през деня той откри и новата ВиК мрежа в Горна Оряховица.

Там премиерът се ангажира да помогне с проекта за обновяването на местния стадион и бързо пресметна, че за осветлението и настилката ще отидат близо 1,2 млн. лева. В Горна Оряховица Борисов обеща да се дадат средства и за ремонт на жп гарата, както и за изграждането на водопроводна мрежа в квартала около гарата.

#саниране #Бойко Борисов #Ивелина Василева #данъци #Бяла #община #Горна Оряковица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници