Пилотските синдикати на "Ер Франс" призоваха за стачки по време на Евро 2016

Пилотските синдикати на "Ер Франс" призоваха за стачки по време на Евро 2016
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Трите синдиката на пилотите на "Ер Франс" - SNPL, Spaf и Alter – призоваха за стачка между 11 и 14 юни, точно след откриването на европейското първенство по футбол, на което домакин е Франция, предаде "Фигаро". Турнирът започва на 10 юни.

Синдикатите искат да се координират за общ протест срещу новите мерки, действащи от сряда, за намаляване на заплащането на пилотите.

Франция е блокирана от протести, след като във вторник започна стачка на железничарите. Днес в нея се включиха и работниците в ядрените централи. Недоволството е породено от предложенията за реформи в трудовия кодекс на страната.

От съображения за сигурност ядрените централи са задължени да поддържат минимално равнище на производство дори при стачки, но се очакват и прекъсвания на електричеството, съобщава БТА, като цитира "Асошиейтед прес".

Движението на високоскоростните влакове и на регионалните влакове е нарушено днес за втори пореден ден. Някои работници в обществения транспорт на Париж също се присъединиха към стачката, макар че нарушаването на трафика е минимално и метрото работи.

Работниците имат специфични за отделните сектори искания, но също така споделят недоволството от проектозакон, удължаващ работната седмица и който прави по-лесно освобождаването от работа.

Приготовленията на Франция за домакинството се следят под лупа, тъй като европейското първенство по футбол идва след нападенията в Париж от ноември, при които загинаха 130 души. Една от мишените на терористите тогава бе "Стад дьо Франс". 

 

#Ер Франс #синдикати #пилоти #стачка #Евро 2016 #влакове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"