Бюджетната комисия разреши държавата да заборчнее с още 600 млн. евро

Бюджетната комисия разреши държавата да заборчнее с още 600 млн. евро
БГНЕС
A A+ A++ A

Комисията по бюджет и финанси прие Законопроекта за гарантиране на влоговете между страната и Международната банка за възстановяване и развитие, както и споразумението за заем за Фонда за гарантиране на влоговете в банките у нас и Европейската банка за възстановяване и развитие.

Двете предложения бяха приети почти без дискусия, като в рамките на проведеното заседание на комисията не се появиха представители на Българската народна банка.

С това решение се дава зелена светлина за гласуване в Народното събрание одобрението на двата заема, които ще бъдат всеки в размер на по 300 млн. евро. Идеята е с тези заеми да бъдат теглени единствено, ако се стигне до ситуация, която да налага това. Парите ще бъдат използвани за Фонда за гарантиране на влоговете.

Критиките на БСП срещу това теглене на заеми бяха фокусирани върху това, че за пореден път се налага да се приема нещо, без да се знае защо и как ще бъде използвано. Така отново трябва държавата и гражданите да "се подписват върху празен чек", който не се знае как може да бъде употребен.

#бюджетна комисия #фонд за гарантиране на влоговете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »