КЗК отмени избора на изпълнител в обществена поръчка на Булгартрансгаз

КЗК отмени избора на изпълнител в обществена поръчка на Булгартрансгаз
БГНЕС
A A+ A++ A

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на Любомир Кръстев – ръководител на отдел „Възлагане на обществени поръчки“ и пълномощник на изпълнителния директор на „Булгартрансгаз” ЕАД за класиране на участниците и определяне на изпълнител в процедура на договаряне с предмет „Провеждане на 3D полеви сеизмични проучвания върху площта на Чиренската структура“, съобщиха от КЗК.

Проучването установи, че определеният за изпълнител участник „Проспектуини“ АД, Румъния, не е доказал в техническото си предложение годината на производство на предложените от него източници на сеизмична енергия, предвид което е следвало да бъде отстранен от процедурата.

Видно от представените доказателства по преписката, към първоначалната си техническа оферта „Проспектуини“ АД е приложило 2 броя фактури, от които е видно, че същото е закупило уреди и системни устройства за запис на сеизмичните данни. Комисията за провеждане на процедурата е констатирала, че така представените документи удостоверяват единствено датата на закупуване на въпросната техника, но не и годината на производство на същата, като впоследствие е изискала допълнителна информация в тази насока, което, по отношение на техническите оферти от плик 2, е незаконосъобразно съгласно ЗОП.

С допълнителното представяне на снимки на регистрационните табели на всяко от устройствата и фактури за закупуване на записващата станция, която ще бъде ползвана при изпълнението на поръчката и съпътстващите я компоненти, „Проспектуини“ АД на практика е променило техническото си предложение, което е недопустимо и е следвало да бъде санкционирано, като бъде отстранено от участие в процедурата за възлагане на обществената поръчка.

КЗК връща процедурата за ново разглеждане на разглеждане на техническите предложения на участниците в съответствие с мотивите в решението.



#Булгартрансгаз #КЗК #обществена поръчка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"