Спецсъдът решава дали да остави в ареста Чоков и сина му следващия вторник

Спецсъдът решава дали да остави в ареста Чоков и сина му следващия вторник
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Специализираният апелативен съд решава дали да остави в ареста Ценко Чоков и сина му Мартин във вторник.
В края на месец май кметът на село Галиче беше задържан заедно с още седем души.Те са обвинени за участие в група, която се занимава с лихварство, палежи, отвличания, побой и рекет. Разследвали ги от края на 2015 година.

Един от задържаните - Касъм Касъм, общински съветник и бивш кандидат за депутат от ДПС, вече е на свобода. Според защитника на Чоков зад всички обвинения стоят интереси за кметския стол.

Районният съд в Бяла Слатина е оправдал синовете на Чоков, които бяха подсъдими за побой. От прокуратурата съобщиха, че веднага са атакували оправдателната присъда на Мартин и Спас. Делото ще бъде разгледано пред Окръжния съд във Враца.

Магистратите от Бяла Слатина са наказали с условна присъда за побоя само един от петимата подсъдими – Петър Лаковски. Другите двама Мирослав Комарски и Васил Чонтов също са оправдани.

Петимата бяха подсъдими за меле пред дискотека "Екстази" в Бяла Слатина, станало през март 2014 г. Според прокуратурата младежите са нападнали Венцислав Николов, а побоят започнал Мартин Чоков, който ударил Николов с метален бокс в главата.

 

#кмет #Галиче #Ценко Чоков #ДПС #спецсъд #Бяла Слатина #побой #рекет #палежи #лихварство #адвокат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"