В Гърция погнаха и дребните длъжници

В Гърция погнаха и дребните длъжници
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Данъчните в Гърция са сложили отново на "мушка" длъжниците, като на прицел са дори и тези с просрочени задължения между 300 и 500 евро.

В. "Нафтемборики" пише, че акцията се подема, тъй като резултатите от досегашните проверки и опити да се съберат пари от просрочени задължения не са дали очаквания резултат.

Властите са изпратили предупредителни писма до хиляди длъжници със стари задължения, отбелязва в. "Вима", цитиран от БТА.

Според печата това са непогасени задължения, потвърдени от властите до 31 декември 2015 г.

В. "Прото тема" алармира, че данъкоплатци с просрочени дългове са застрашени от конфискации на движимо и недвижимо имущество. Анализатори коментират, че икономическият екип на правителството е обезпокоен от несъбраните просрочени задължения, които вече надхвърляли 90 млрд. евро, и се опасявали, че в следващите месеци те могат да набъбнат още повече.

По официални данни на финансовото министерство за първите три месеца на тази година новите просрочени задължения са достигнали 1,41 млрд. евро, а в края на март 2016 г. неплатените данъци и глоби са възлезли на 87,7 млрд. евро. Ако към тях се прибавят и задълженията към митниците цифрата надхвърля 90 млрд. евро.

 

#Гърция #длъжници #данъкоплатци #дългове #конфискация #недвижимо имущество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"