Арестуваните в Благоевград полицаи притискали жертви на сводник

Арестуваните в Благоевград полицаи притискали жертви на сводник
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лични карти и шофьорски книжки са открити в кабинета на Стефан Филипов - един от двамата полицаи, които бяха арестувани при зрелищна акция в Благоевград в сряда. Смята се, че става дума за изгубени документи, с които са били теглени кредити.

Филипов, който е служител на Първо районно управление в града, е заподозрян, че заедно с Петър Кънев - началник на местното звено Борба с организираната престъпност, са осигурявали чадър на сводника Мартин Филипов, припомня Нова телевизия. Тази сутрин семейството на Марто Дебелия реагира враждебно на появата на телевизионен екип пред къщата му и ги поля с вода.

След спецакцията в Благоевград вчера стана ясно, че служителите на реда притискали жертвите на сводника Мартин Филипов-Дебелия да оттеглят жалбите срещу него и ги мотивирали да се откажат от показанията си.
При операцията бяха арестувани двама полицаи. Досъдебното производство за лично укривателство срещу тях е образувано на 20 април.

Срещу Мартин Филипов обвинението е за трафик на хора - набиране и транспортиране с цел проституция. 

Жертвите, които към момента са четири, разказали шокиращи подробности по време на разпитите, посочиха още от прокуратурата. Те признали, че върху тях сводникът е упражнявал физическо и психическо насилие, като отправял закани и към техните близки, дори и към малолетното дете на едната.

#лични карти #шофьорски книжки #полицаи #арест #Благоевград #жертви #сводник #дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"