Година след убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина - виновни няма

Година след убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина - виновни няма
БГНЕС
A A+ A++ A

Точно на 2 юни посред бял ден миналата година момчето бе открито с прободни рани на пейка в един от най-големите и оживени столични паркове, в близост до сградата на Българското национално радио. Въпреки твърденията от страна на МВР и прокуратура, че се работи усилено по случая, виновни досега все още няма.

На следващия ден главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че лични мотиви са сред версиите за убийството на 16-годишния младеж. За убийството Цацаров увери, че се работи в изключително голям капацитет и с най-доброто, с което разполага и МВР, и прокуратурата. В същия ден и вътрешният министър Румяна Бъчварова съобщи, че е отпаднала версията, че причина за смъртта на 16-годишното момче в Борисовата градина в София е любовен сюжет и остава версията за сбиване между привърженици на отделни спортни клубове.

Четири дни след това полицията започна да издирва младеж, за който се предполага, че е свързан с убийството на 16-годишния Георги. Последваха изказвания и на директора на ГД "Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски - „използваме целия ресурс на полицията, за да бъде разкрито убийството на младежа в Борисовата градина. Това е изключително важно разследване, защото става дума за млад човек, без криминални регистрации и са включени всички екипи от криминалните отдели на СДВР и ГД "Национална полиция".

През юли МВР разпространи и кадри в близък план на момчето, което издирва във връзка с убийството на ученика, на които се виждаше кръв по главата на младежа. И до там…

Година по-късно виновен няма и не е ясно какво се случва и със заподозрения - с изключително големия капацитет на прокуратурата и целия ресурс на полицията. Това е третото убийство в Борисовата градина за последните по-малко от десет години. През 2008 г. в Борисовата градина беше убит студентът по медицина Михаил Стоянов. 28-годишната Яна Кръстева бе удушена в алеите на парка три години по-късно.

#убийство #Борисовата градина #МВР #прокуратурата #заподозрян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »