Софиянци купиха карти за над 189 000 лв. за един ден

Софиянци купиха карти за над 189 000 лв. за един ден
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дни преди цената на еднократния билет за градски транспорт в София да скочи от 1 на 1,60 лв. и талоните за пътуване от 8 на 12 лв., опашки от хора започнаха да се вият пред пунктовете на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), съобщава в. "Труд".

За последните 2 дни на май от транспортното дружество са издали над 4000 абонаментни карти. "Повечето от хората, които купиха абонаментите документи, досега са пътували с билети", обясни Румяна Милова, която временно оглавява ЦГМ.

Само за 31-ви транспортното дружество е спечелило близо 189 000 лв. от продажбата на годишните абонаменти карти на новата цена от 365 лв. и новите "Метро+". За последния ден на май са издадени общо 2486 абонаментни пластики, като 496 са със срок за ползване 1 година, а 169 броя са от вида "Метро+", която осигурява пътуване с подземната железница и ползване на 1 линия от наземния транспорт. Останалите 1625 продадени карти са от различните видове, които ЦГМ предлага.

Засилване на контрола в градския транспорт не е имало, няма и да има, увери още Милова.
Сигнали за нередности при работата на пунктовете на ЦГМ валяха днес. Пътник се оплака, че шофьор е отказал да върне рестото му от 40 ст. На някои места пък отказвали да сменяват стари билети. От Столична община проверяват сигналите.



#карти #билети #София #Център за градска мобилност #градски транспорт #контрол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"