Аню Ангелов награди Кубрат Пулев за принос към отбраната

Аню Ангелов награди Кубрат Пулев за принос към отбраната
Министърът на отбраната Аню Ангелов награди европейския шампион по бокс в супертежка категория за професионалисти сержант от резерва Кубрат Пулев за принос към отбраната. Снимка: Министерство на отбраната
A A+ A++ A

Министърът на отбраната Аню Ангелов награди европейския шампион по бокс в супертежка категория за професионалисти сержант от резерва Кубрат Пулев, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Кубрат Пулев е отличен с награден знак „За принос към Министерството на отбраната“ за проявен изключителен дух, издръжливост и високо спортно майсторство, заслуги към отбраната на страната и издигане на престижа на Република България.

„За мен е особено удоволствие да връча тази награда. Като сержант от Центъра за високо спортно майсторство към Министерството на отбрана през 2008 г. Кубрат Пулев спечели европейска титла по бокс в гр. Ливърпул за аматьори. Днес ние го посрещаме като европейски шампион по бокс в супертежка категория за професионалисти“, каза министърът на отбраната Аню Ангелов и подчерта, че Кубрат Пулев е извоювал европейската титла в навечерието на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

По време на награждаването министър Ангелов отправи специални благодарности към треньора на Кубрат Пулев – Михаил Таков, и пожела на него и на Пулев здраве и упоритост по пътя към световната титла.

„Специално благодаря на министъра на отбраната Аню Ангелов. За мен това е ценна и голяма награда“, каза европейският шампион по бокс в супертежка категория за професионалисти Кубрат Пулев.

Той увери присъстващите, че ще продължи да издига престижа на България.

По-късно пред журналисти министър Ангелов съобщи, че Министерството на отбраната ще организира изложба от фотоси в НВИМ, която ще разкрие пътя на армейските спортисти към най-високите върхове.

От своя страна Кубрат Пулев отбеляза, че това е много добра идея и подчерта, че Министерството на отбраната подкрепя изключително много развитието на българските спортисти.

На официалната церемония в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната присъстваха заместник-министрите на отбраната Августина Цветкова и Валентин Радев, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, постоянният секретар на отбраната Николай Милков, висши офицери от Българската армия и директори на дирекции от военното ведомство.

Сержант от резерва Кубрат Пулев е един от най-известните български боксьори, постигнали редица спортни успехи на аматьорския и професионалния ринг.

От 2005 г. до 2010 г. той е военнослужещ в Центъра за високо спортно майсторство към Министерството на отбраната.

През 2008 г. като сержант от Българската армия печели европейска титла по бокс в гр. Ливърпул, а през 2011 г. – Интерконтиненталната титла в тежка категория за професионалисти.

На 5 май тази година в Германия Кубрат Пулев стана европейски шампион по бокс в супертежка категория за професионалисти.

#Германия #Николай Милков #генерал Симеон Симеонов #Валентин Радев #Августина Цветкова #НВИМ #Михаил Таков #Българската армия #6 май #Ден на храбростта #Ливърпул #България #бокс #Кубрат Пулев #Министерството на отбраната #министър на отбраната #Аню Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"