Приказката на Пиронкова в Париж приключи в четвъртфиналите

Приказката на Пиронкова в Париж приключи в четвъртфиналите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цветана Пиронкова отпадна в четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Най-добрата българката тенисистка загуби от бившата шампиона от US Open Саманта Стоусър с 4:6, 6:7 (6) и приключи най-успешното си участие на червените кортове в Париж.

Пиронкова изигра още един силен мач във френската столица и имаше всички шансове да елиминира още една от поставените в основната схема. 28-годишната пловдивчанка обаче не издържа на мощта на австралийката и допусна пета загуба от шест мача срещу тази съперничка.

Българката водеше с 4:2 и 40:0 в първия сет, а в тайбрека на втората част поведе с 5:1 и имаше два сетбола при 6:4. Тя обаче пропусна възможностите си да стигне поне до трети сет и да продължи похода си в най-престижния турнир на червени кортове.

Пиронкова имаше цели 13 точки за пробив в мача, но реализира само три от тях, докато Стоусър показа по-голяма ефективност в ключовите моменти и реализира четири пробива от шест възможности.

Двете пласираха еднакъв брой уинъри - по 21, и в крайна сметка бяха раздели от едва три точки - 76 за българата срещу 79 за австралийката.

Въпреки загубата Пиронкова остави страхотни впечатления с представянето си на "Ролан Гарос" и показа, че може да играе много успешно и на най-неудобната си настилка. В хода на турнира тя елиминира три от поставените в топ 20 - Сара Ерани, Слоун Стивънс и световната номер 2 Агниешка Радванска.

 

#Цветана Пиронкова #Ролан Гарос #сет #тенис #ранглиста #тайбрек #Агниешка Радванска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"