Сидеров иска коалиция между "Атака" и Патриотичния фронт

Сидеров иска коалиция между "Атака" и Патриотичния фронт
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е предложил на Патриотичния фронт да направят коалциия, обяви той в ефира на Би Ти Ви. "Днес занесох писмено предложение на съпредседателите на Фронта Валери Симеонов и Красимир Каракачанов - покана за разговори за бъдеща коалиция", каза Сидеов.

Той обясни, че е загърбил враждата със Симеонов, защото "ние не сме заради лични отношения в политиката, а заради идеи и убеждения". "Взех папката, която Сидеров донесе, не съм я хвърлил в коша", коментира Симеонов предложението на Сидеров за обща кандидатура за президентските избори.

На въпрос какво ги раздели със Симеонов, Сидеров отговори: "Нямаше някакъв много конкретен и очертан конфликт, имаше някакви разминавания, недоразбиране, които просто прераснаха като лавина. Това е човешка черта и слабост. Хората трябва да умеят да надскачат тези неща. Мисля, че вече е дошло времето да преосмислим тези отношения и да кажем защо сме в политиката – дали да си мерим... химикалките, или за нещо по-добро".

"Ако само "Атака" участва в президентските избори, е логично аз да се кандидатирам. Ако сме в коалиция с Патриотичния фронт, може да се обсъжда и друга обща кандидатура, включително и надпартийна", заяви Сидеров. Той призна, че има радикални виждания по много въпроси, но "нещата стават стъпка по стъпка".

 

 

#Атака #Волен Сидеров #Валери Симеонов #Красимир Каракачанов #избори #кандидат #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »