Авторите на приложения все по-често избират Windows Phone

Авторите на приложения все по-често избират Windows Phone
A A+ A++ A

Според данни от проучване на Appcelerator и IDC авторите на приложения проявяват сериозен интерес към Kindle Fire и Windows Phone, докато BlackBerry определено губи почитатели. Таблетът на Amazon печели внимание и от страна на потребителите с ниската си цена, а и защото Amazon разполага със собствен магазин за приложения. Според Appcelerator интересът към Kindle Fire е съизмерим с този към iPad, когато излезе на пазара.

На първо място сред мобилните платформи остава iOS, докато Android губи част от позициите си, но остава твърдо на второ място. Windows Phone успя да измести от третото място RIM с настоящата им платформа BlackBerry, към която авторите на приложения проявяват все по-малко интерес, както и към QNX платформата на таблета PlayBook. От участниците в проучването 21% са тези, които се интересуват от възможността да разработват приложения за BlackBerry OS, а за QNX - 13%.

Изглежда, че сделката между Microsoft и Nokia е била доста успешен ход, тъй като половината от авторите на приложения искат да разработват приложения за Windows Phone, а основната причина за техния интерес е именно партньорството на американската компания с Nokia.

http://allthingsd.com/20111114/developers-interest-growing-in-windows-phone-waning-in-blackberry/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници